keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Jaa että yrittäjäksi

Mietin ensimmäisen kerran joskus vuosia sitten, että olisi kiva ryhtyä yrittäjäksi. Mies torppasi ajatuksen heti, koska hänellä oli ollut huonoja kokemuksia yrittäjyydestä. No, eipä siinä mitään, koska ei mulla silloin ollut mitään selkeää visiota edes toimialasta. Ajatus jäi kuitenkin muhimaan ja ajattelin, että saan miehenkin puhuttua ympäri jossain vaiheessa. En olisi ehkä muuten kuunnellut miestä, mutta tämä asia oli sen verran iso ja meidän koko perhettä koskettava, että en voinut päätöstä tehdä yksin.

Lähdinpä sitten opiskelemaan sisustajaksi ja päädyin työharjoitteluun Dekoro-Kaarnalaivaan. Yrittäjyyskipinä iski siellä todenteolla, kun juttelin ihanien yrittäjien Katjan ja Sirpan kanssa ja seurasin heidän työskentelyään. Koulutuksen aikana olin projektipäällikkönä koulumme osastolla sisustusmessuilla ja toisille messuille osallistuin sisustusneuvojan ominaisuudessa ja markkinoin sisustussuunnittelijan palveluitani potentiaalisille asiakkaille. Tajusin, että joo, kyllä mä osaan ottaa vastuuta ja hommat hoituu. Pystyn organisoimaan asioita ja asiakaspalvelutilanteet sujuvat. Vahva ehkä yrittäjyydelle tässä vaiheessa.

Osana sisustajan koulutustani osallistuin yrittäjyyskurssille, jossa sain paljon uutta tietoa, tutustuin kannattavuuslaskelmiin ja kuulin ensimmäistä kertaa sanan osuuskunta. Omimmalta yritysmuodolta tuntui siinä vaiheessa toiminimi, koska ajattelin, että mistä ihmeestä saisin kasaan riittävän ison ja innostuneen porukan osuuskuntaa varten, että sen yritysmuodon monet edut pääsisivät oikeuksiinsa. Noh, olisin voinut tarkemmin katsoa ympärilleni, sillä ne mun omat luokkakaverithan niitä samanhenkisiä ihmisiä olivat. Valmistuttuamme etsimme palkkatöitä sisustusalalta, mutta koska niitä ei juurikaan ole, otti joku puheeksi osuuskunnan perustamisen. Osallistuin Osuustoimintakeskuksen osuuskuntainfoon ja pidin muille innokkaille oman pienen infotilaisuuteni yrittäjyydestä. Osa porukasta karsiutui heti, mutta meitä on tällä hetkellä jäljellä kahdeksan innokasta tulevaa yrittäjää. Mukaan lähti myös mieheni, tämä sama tyyppi, joka oli niin yrittäjyysvastainen vielä muutama vuosi sitten. Palavereja, pöytäkirjoja, liiketoimintasuunnitelmia, kannattavuuslaskelmia, vakuutuksia... Aivan uusi maailma on auennut meille.


Nyt olemme asettaneet elokuun viimeisen päivän yrityksen perustamispäiväksi. Paljon on vielä tekemistä, että saadaan kaikki hommat hoidettua siihen mennessä, mutta uskon että se on aika realistinen tavoite. Töitähän me ollaan nimenomaan valmiita tekemään. Meidän perheen ainoa haaste on yrittämiseen liittyen ajankäyttö. Mulla ja miehellä on kummallakin päivätyöt, lisäksi mies tekee iltaisin ja viikonloppuisin keikkatöitä sekä opiskelee. Niin ja onhan meillä pieni lapsikin. Uskon kuitenkin siihen, että saadaan arki taas pyörimään uudella tavalla ja asiat järjestyvät kyllä.

Mielenkiintoinen syksy tulossa. :)

-Emma-

9 kommenttia:

 1. Huikean hienoa, että ihmiset uskaltavat yrittää. Tsemppiä uusiin haasteisiin! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea yrittäjyyden alkutaipaleelle! :) Itsekin kovin haaveilen yrittäjyydestä, mutta katsotaan koska!?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan se iso askel, joka vaatii valmisteluja ja tietotaitoa, mutta haaveilusta se lähtee. :)

   Poista
 3. Tulin tännä fb-listalta otsikon innoittamana. Itse olen vuosi sitten pyöritellyt yrittäjyysoppaita, tehnyt liiketoimintasuunnitelmaa ja kannattavuuslaskelmia ja elokuun loppupuolelta alkaen ollut täysipäiväinen yrittäjä. Pian on siis vuosi yrittäjyyttä takana.

  Tsemppiä yrittäjyyteen ja kaikkiin arjen haasteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minkä alan yrittäjä olet? Mikä on ollut suurin haaste tämän vuoden aikana? :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!