maanantai 15. kesäkuuta 2015

Turisteina Tampereella

Lauantaina oli täällä Pirkanmaalla melko hyvä sää, mutta sunnuntaina satoi vettä koko päivän. Onneksi siis päätettiin lauantaina lähteä leikkimään turisteja Tampereelle. Siellä olisi niin paljon nähtävää ja koettavaa ja aika oli kuitenkin rajallinen, joten aiotaan tehdä näistä turistipäivistä ihan tapa. Jokaisesta kaupungista, siitä tutuimmastakin saa paljon enemmän irti ja tutustuu uusiin paikkoihin, kun uskaltaa lähteä tutkimaan ja poikkeaa vähän totutuilta reiteiltä. 

Ihan ensin käytiin syömässä Pizzeria Napolissa. Aivan mahtava paikka ja niin hyvää ruokaa. Taitaa olla tosi suosittu ravintola enkä yhtään ihmettele. Melkein olisi pitänyt pöytä varata etukäteen, koska saatiin juuri se viimeinen vapaana ollut. Napolin sivuille pääset tästä.

Hämeenpuistossa oli heti pikkumiehelle paljon nähtävää, koska siellä pidettiin Hardcore MC -moottoripyöränäyttely. Kymmeniä pyöriä ja onnellinen Lenni, hyvin alkoi meidän turisteeraus.


Hämeenpuiston päässä olevaa Näsikallion suihkukaivoa ollaan ihasteltu usein autolla ohi ajaessamme. Sillä onkin mielenkiintoinen historia, johon voit tutustua täällä.Seuraavaksi käveltiin mäen päälle, josta näkyikin suoraan Särkänniemeen. Löydettiin sieltä ihanan erilainen leikkipuisto, Tiitiäisen satupuisto, jossa oltaisiin viihdytty pidempäänkin, mutta vettä alkoi vähän tihkuttaa, joten suunnattiin jätskille läheiseen Näsilinnaan.

Näsilinnalla on pitkä historia ja kolhuja se on saanut sisällissodan aikana. Lisää linnasta voit lukea täältä. Linnan toinen kerros on museokäytössä ja ensimmäisestä kerroksesta löytyy kahvila ja ravintola. Museossa jäi meillä nyt käymättä, mutta seuraavalla kerralla sitten sinne.
Jäätelöiden jälkeen käytiin vielä leikkimässä linnan vieressä olevassa pensaslabyrintissä. Jälkeenpäin opin, että sekin oli tilataideteos, tamperelaisen Marra Lampin Milavida, jonka lähtökohtana on ollut Hämeen museosta seinistä löytyvät spiraaliornamentit.Tällaisia päiviä lisää! Meillä oli niin kivaa ja toivottavasti joku muukin innostuu tämän postauksen perusteella tutkimaan omaa kotikaupunkiaan. :)

-Emma-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!