torstai 14. toukokuuta 2015

Ujosti hymyilevä poika

Saatiin Lennistä ihanat 2-vuotiskuvat, kun kerhossa oli kuvaukset. Kuvat liittyvät kivasti Lennin elämäntilanteeseen, koska niiden avulla muistetaan aina, että poika oli ollut jo vuoden perhepäivähoidossa. Edelliset kerhon kuvaukset olivat nimittäin juuri olleet, kun Lenni aloitti hoidossa. Kuvat päätyivät isovanhempien, iso-isovanhempien ja kummien iloksi, vaikka Lenni ei ihan oma itsensä niissä ollutkaan. Jotenkin niin vaisu hymy pojalla, ei yhtään sellainen leveä ja rempseä hymy kuin yleensä.



Lennin perhepäivähoitaja jää eläkkeelle juhannuksena. Nyt jo tuntuu haikealta, koska ollaan ehdottomasti sitä mieltä, että Eila on paras mahdollinen hoitaja. Hän on koko työuransa toiminut lastenhoitajana ja sen kyllä huomaa. Lapset ovat hänelle niin tärkeitä, kärsivällisyys on loputon ja kasvatusote lempeä mutta jämäkkä. Eila on palkittu työstään perhepäivähoitajana, enkä yhtään ihmettele. Meille, varsinkin Lennille, tulee varmasti ikävä Eilaa. Asiat ovat kuitenkin järjestyneet niin hyvin, että Lenni pääsee juhannuksen jälkeen aloittamaan perhepäivähoidossa kummitätinsä eli Santerin veljen vaimon luona. Siellä on serkut leikkikavereina ja uskon, että Lenni viihtyy. 


Ihania nämä arkipyhät, kun niin mukavasti tuovat taukoa työviikkoon. Mä menen perjantaina töihin, mutta miehet jäävät kotiin. Ei haittaa sadepäivätkään, koska meillä on makuuhuoneen remontti käynnissä ja niissä hommissa varmaan kuluu viikonloppu. Laitan kuvia sitten valmiista makkarista. Ollaan nyt ainakin päädytty siihen, että osa kirjahyllyistä siirtyy olohuoneeseen tuomaan kodikkuutta ja samalla makuuhuone vähän avartuu, kun joka seinällä ei ole kirjoja. Ja sen verran paljastan lopputuloksesta, että lattiaksi tulee samaa laminaattia kuin Lennin huoneeseen laitoin. Tämän jälkeen ollaankin remontoitu kodin kaikki huoneet mieleisiksi.
Onko teillä remontteja tai muita isompia projekteja tekeillä?

-Emma-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!