sunnuntai 16. elokuuta 2015

Kaksi viikkoa yrittäjyyteenKahden viikon kuluttua, 31.8. on se päivä kun viedään osuuskunnan perustamispaperit Patentti- ja rekisterihallitukseen. Saadaan heti sieltä mukaan Y-tunnus, mutta niiden varsinaisessa hyväksymisessä menee kuulemma yleensä pari viikkoa. Voidaan kuitenkin ryhtyä heti tekemään töitä osuuskunnan kautta, vaikka ei siinä vaiheessa vielä missään rekistereissä ollakaan.
Me ollaan ahkeroitu, pidetty seitsemän, kahdeksan tunnin kokouksia, palaveerattu Ensimetrin ja Osuustoimintakeskuksen ihmisten kanssa, suunniteltu internetsivuja niiden tekijöiden kanssa, selvitetty pankki- ja vakuutusasioita ja keskusteltu aktiivisesti meidän omassa Facebook-ryhmässä. Ollaan luotu suhteita, etsitty kontakteja, tehty markkinointisuunnitelmaa ja -tutkimuksia, SWOT-analyysiä ja osuuskunnan sääntöjä unohtamatta. Valittiin myös meille hallitus ja toimitusjohtaja. Muutama iso asia on vielä tekemättä ja yksi niistä on hinnoittelu. Alustavasti ollaan päätetty käytännön töiden tuntihinta tarkkojen laskutoimitusten jälkeen, mutta tuotteistaminen ja sisustussuunnittelupakettien hinnoittelu on vielä ihan vaiheessa. Mun toiveena olisi, että mahdollisimman monella olisi varaa meidän suunnittelupalveluihin, mutta väkisinkin se maksaa aika paljon. Ei sitä tule aina ajatelleeksikaan, kuinka paljon työtä yhden suunnitelman tekeminen vaatii.


Meitä on tosiaan kahdeksan tässä osuuskunnassa ainakin näin alkuun. Otetaan oman harkinnan mukaan uusia jäseniä, mutta hyvin valikoiden. Me ei saada kilpailla toistemme kanssa hinnoilla, joten hinnat meillä tulevat samoista palveluista olemaan samat. Jokaisella meillä on kuitenkin niin oma tyyli ja oma kädenjälki sisustuksissa, että asiakkaan on helppo valita se kaikista eniten omantyylinen suunnittelija tai remontoija meistä.

Osuuskuntahan on siitä hauska yritysmuoto, että vaikka me ollaan kaikki käytännössä yrittäjiä, niin kuitenkin periaatteessa me ollaan työntekijöitä ja osuuskunta on meidän työnantaja. Ollaan oikeutettuja saamaan tarvittaessa soviteltua työttömyyspäivärahaa ja osuuskunta maksaa meidän palkat. Samalla me ollaan itse se osuuskunta. Meistä neljä valittiin hallitukseen, vaikka ollaankin kaikki tasaveroisia ja päätetään asioista yhdessä. Meillä on myös toimitusjohtaja, joka toimii hallituksen alaisuudessa. Hallitus hoitaa juoksevia asioita, mutta ylin päätäntävalta on osuuskunnan kokouksella, johon kaikki jäsenet osallistuvat. Tässä yritysmuodossa kaikilla jäsenillä on yksi ääni, ellei yhdessä muuta sovita. Me halutaan olla kuitenkin tasa-arvoisia. Moni muu yrittäjä on sanonut meidän perustamispuuhista kuultuaan, että ei minkään muun yrityksen pystyyn laittaminen ole näin monimutkaista ja työlästä. Osuuskunta on vähän erilainen yritys, joten perustaminenkin on vähän erilaista. Osuuskuntaan kuuluu niin paljon etuja ja hyviä puolia, että mielelläänhän tällaisen vaivan näkee tässä vaiheessa. Itse työnteko on kuitenkin se, mihin tähdätään, eikä se ole näin vaikeaa.Tästä mä olen haaveillut, tätä mä haluan tehdä. Olen niin onnellinen, että mun ympärillä on aivan mahtava porukka, joka on yhtä valmis tekemään paljon töitä ja näkemään vaivaa, kuin minäkin. Aloitin uuden osa-aikaisen työn nuoriso-ohjaajana ja yrittäminen on myös ainakin aluksi mulle osa-aikainen homma, mutta ei sitä ikinä tiedä mihin tämä johtaa. Kiirettä ainakin pitää, mutta se ei haittaa, kun saa elää unelmaansa.


Alamme pitää osuuskunnan omaa blogia osoitteessa http://dekorento.blogspot.fi/.
Vielä sieltä ei tekstejä löydy, mutta kannattaa alkaa seurata sitten kun päästään kirjoittamisen makuun. Aiotaan vuorotellen kirjoittaa tekemistämme töistä ja muutakin mukavaa sisustukseen liittyvää.

-Emma-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!