sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Puheripuli ja vauvarokko

Voi kurjuuden kurjuus. Lenni sairasti vauvarokon. Mun ensimmäinen ajatus diagnoosin saatuamme oli, että Lennihän on jo taapero eikä vauva enää, mutta kai oikeampi nimitys taudille olisi pikkulapsirokko. 
Tietoa taudista löytyy mm. osoitteesta http://www.sairaslapsi.com/sairaudet/vauvarokko-eli-kolmen-paivan-kuume. Lennille nousi korkea kuume ihan yllättäen yhtenä yönä ja mies jäi seuraavana päivänä kotiin pojan kanssa. Kuume vaan jatkui eikä Lenni suostunut syömään tai juomaan, joten lähdettiin päivystykseen, jossa kaiken todettiin olevan kuumetta lukuunottamatta kunnossa ja saatiin kuulla vauvarokosta. Oli kyllä niin perinteiset oireet; kolme päivää korkea kuume ja sen jälkeen näppyläistä ihottumaa, joka katosi yhtä nopeasti kuin ilmestyikin. Oli kamalaa nähdä Lenni niin kipeänä, mutta onneksi se on nyt ohi eikä tautia voi toista kertaa sairastaakaan. Lenni on taas ihan oma itsensä. :)


Miehellä alkaa huomenna kesäloma ja mäkin olen ihan kesäfiiliksissä sen takia. Tänään käytiin rannalla ja mies uskaltautui pulahtamaan veteen, me Lennin kanssa tyydyttiin jalkojen kasteluun. On kyllä ollut niin mahtava ulkoilukeli, kun aurinko paistaa, muttei ole liian kuuma. Kylmyyttä vastaan on helpompi suojautua.
Aika onkin tänään pitkälti mennyt ulkona ja ipanalla on oma tapansa kertoa, että nyt pitäisi päästä hiekkalaatikolle ja keinumaan...Lennillä on toisenkin taudin oireita havaittavissa. Kyseessä on niinkin vakava sairaus kuin puheripuli.
Meidän pieni papukaija toistaa kaiken mitä sille sanoo ja puhetta tulee P-A-L-J-O-N. Konsonanteilla ei ole
niin väliä, ne vaan jätetään sanomatta ja asiayhteydestä saa isi ja äiti päätellä mistä on kyse. Äi-i (äiti) ja ä-i (tähti) kuulostaa hyvinkin pitkälti samalta. Ainoat konsonantit on M ja N ja niitä Lenni käyttää vaihtelevasti. Lenni myös yhdistelee sanoja. Hyvä esimerkki on "anno, ei ei" (pallo, hei hei), joka sanotaan silloin kun pallo lentää kaaressa jonnekin ihan muualle kuin pitäisi, esimerkiksi ikkunasta ulos... Sanavarasto on laajentunut ihan lyhyessä ajassa tosi paljon ja tuntuu että Lenni ymmärtää nykyään kaiken mitä puhutaan. Nyt saa sitten ollakin aika tarkka mitä päästää suustaan.

Eläinten ääntelytkin alkaa olla tuttuja pojalle. Koira sanoo "äi äi", kissa sanoo "iu iu", lehmä sanoo "öö", possu sanoo "ö ö" ja hevonen "i-a-aa". Ei meinaa äitin naurusta tulla loppua, kun Lenni kiipeää päälle istumaan ja sanoo i-a-aa. Tulee treenattua samalla, kun siinä sitten lauletaan I-ha-haata ja pomputellaan lasta
vatsan päällä. Sain kuvankin otettua pienestä hevosmiehestä. :)


Ihanaa uutta viikkoa kaikille! Mulla jatkuu vielä koulu, mutta juhannuksena alkaa viikon loma.
Sitä odotellessa. :)

-Emma-2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!