torstai 4. syyskuuta 2014

Uutta oppimassa

Huh huh, vähän on kiirettä pitänyt viime aikoina. Työharjoittelu Ikeassa jatkuu, kodin remppaamista,
sukulointia, Suhupo ry:n asioita ja suuritöisimpänä tietenkin Koti Visio -messut. Kaiken tohinan keskellä Lennille syntyi uusi serkkukin. Niin kiire on ollut, että selkä pakotti mut taas rauhoittumaan muutamaksi päiväksi, kun noidannuoli iski raskaan työpäivän jälkeen. Nyt onkin hyvin aikaa kirjoitaa muutama juttu Suhupon seuraavaan jäsenlehteen. Blogiin kirjoitan messuista ihan ajan kanssa jutun, oli se vaan sellainen projekti...

Muutama viikko sitten käytiin ensimmäistä kertaa Pikku Kakkosen puistossa ystäväperheen kanssa.
Tosi kiva paikka ja lapsilla näytti olevan kivaa. Vähän eri meininki kuin tavallisessa leikkipuistossa.
Viikko ennen messuja (mun elämä tuntuu jakautuvan aikaan ennen ja jälkeen messujen...) vierailtiin pk-seudulla Lennin isomummon 80-vuotissynttäreillä ja samalla reissulla oli Suhupo:n hallituksen kokous.
Lenni oli kyllä juhlien tyylikkäin mies. <3

Pikkumies täyttää ensi viikolla jo 1v8kk. Ollaan saatu kokea ensimmäiset oikein klassiset itkupotkuraivarit,
vaikka enimmäkseen Lenni on oma aurinkoinen itsensä. Kiukkua aiheuttavat ulkoa sisälle tuleminen ja se, jos ei saa itse tehdä joitain asioita. Lenni onkin oppinut viime aikoina hurjan paljon uusia asioita, kuten riisumaan, osittain pukemaan, rakentamaan Duploilla ja kokoamaan Brion junaradan, avaamaan ja laittamaan kiinni kierrekorkillisen pullon ja puhumaan lauseita. Ensimmäinen lause oli "i-i ajaa" (isi ajaa) ja sitten se on laajentunut niin, että vuorollaan mummo/vaari/täti/ukki ajaa. Myös lause "o-ii ajaa" (kotiin ajaa) ollaan kuultu.
J-kirjain tulee hienosti pikkumieheltä, se oikein puheessaan korostaa sitä. Mies on opiskellut fonetiikkaa ja eräs ilta piti mulle pienen oppitunnin aiheesta, joten nyt taas ymmärrän paremmin, miten vaikea Lennin on tiettyjä kirjaimia muodostaa. Tärkeintä nyt on kuitenkin, että isi, äiti ja perhepäivähoitaja ymmärtävät Lennin puhetta. :)

Ihanaa syksyn alkua!

-Emma-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!