sunnuntai 21. syyskuuta 2014

KotiVisio 2014

Tampereen messuhallissa järjestettiin 30.-31.8. 2014 Lapsiperhe-, Keräily- ja KotiVisio-messut.
Me Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen eli TAKK:in sisustusalan perustutkinnon opiskelijat osallistuimme viimeksi mainittuun. Suunnittelimme ja toteutimme sisustusneuvontapisteen ja työnäytösalueen sisustukset sekä teimme työnäytöksiä. Sisustusalan ammattitutkintolaiset antoivat messuvieraille ilmaista sisustusneuvontaa.

Projektimme alkoi jo keväällä, kun pidimme koulussa ensimmäisen palaverin messuihin liittyen. Teimme pienryhmissä ehdotukset sisustussuunnitelmiksi ja juhannusta edeltävällä viikolla valitsimme niistä parhaan Tampereen messujen yhteyshenkilöiden avustuksella. Teemaksi valikoitui pastellisävyinen ja kodikas maalaisromanttisuus, ja johtavana ajatuksena oli tuunaus sekä kierrätys. Valitsimme ryhmästämme kolme vastuuhenkilöä varmistamaan suunnittelun ja toteutuksen sujuvuuden ja minä olin yksi näistä kolmesta.
Teimme ehdotelmia pohjapiirustuksista, keskustelimme niistä Facebook-ryhmässämme ja päädyimme yhteisymmärrykseen. Olimme yhteydessä mahdollisiin yhteistyökumppaneihin, joista suurin osa lähtikin mielellään mukaan projektiimme. Budjettimme oli pyöreä nolla, joten olimme kiitollisia kaikesta avusta.
FB-ryhmä toimi koko projektin ajan messuihin liittyvien asioiden tiedotusvälineenä ja yhdessä päättämisen apuna, koska meillä kaikilla oli menossa työharjoittelu, emmekä ehtineet näkemään kasvokkain. Pidimme esimerkiksi äänestyksen tapettimalleista.


Yhteistyökumppaneinamme meillä oli Studio Decor, Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry, Kangastus, Nooran verhoomo ja sisustus sekä Portaankorvan puutyö. Pidimme palaverin Studio Decorin kanssa ja valitsimme tapetit, haimme Kierrätyskeskuksista tavaroita, saimme Portaankorvan puutyöltä kuormalavat, Kangastuksen kanssa palaveerasimme verhokankaista ja saimme heiltä ompelupalvelunkin. Nooran verhoomo ja sisustus lahjoitti meille verhoilukangasta.
Irrottauduimme työharjoitteluista messuhommiin niin paljon kuin pystyimme, mutta itse en Ikeasta päässyt kovin paljon poistumaan. Onneksemme parilla meistä loppui hommat työmaalla ja he pystyivät olemaan kokopäiväisesti koululla rakentamassa ja tuunaamassa kalusteita messualueille.

Teimme kuormalavoista pöytiä sisustusneuvontapisteeseen. Hioimme ja maalasimme yhtä pöytää varten kaksi kuormalavaa ja niiden väliin sekä pöydän jaloiksi kiinnitimme 10x10cm kokoiset kuutiot, jotka myöskin maalasimme. Pöytien kansiksi laitoimme vanerilevyt, joista kahteen tuli pitsisabluunamaalausta ja yhteen kangas. Lopuksi teimme reunoista siistit lisäämällä listat.Sisustusneuvonnan asiakkaita varten teimme kolme penkkiä. Jokaiseen penkkiin käytettiin kahden tuolin selkänojaa ja takajalkoja, joiden väliin tehtiin kaksi kehikkoa. Penkit maalattiin valkoisiksi. Istuinosaksi saimme koululta liimalevyä, jonka pehmustimme ja verhoilimme.Teimme sisustustikkaat (joiden ei ollut tarkoituskaan kestää kiipeilyä) koululta löytyneistä puurimoista.
Maalasimme tikkaat valkoisella, harmaalla ja vaaleanpunaisella.


Senkki saatiin Kierrätyskeskuksesta. Hioimme sen kuluneen näköiseksi, vaihdoimme vetimet ja tapetoimme ovet koulusta löytyneellä jämätapetilla.


Teimme kaksi kattovalaisinta (ilman polttimoita siis). Runkona oli Ikean riisipaperivarjostimet ja siihen liimattiin valkoisia sulkia. Lopuksi vielä suihkaus hiuslakkaa. YouTubesta löytyy ohjevideo: https://www.youtube.com/watch?v=vJvjFAyrA4g.Pystyin itse onneksi olemaan koululla koko messuviikon. Maanantaina pidettiin palaveria tekemättömistä asioista ja kirjallisista töistä, joita olin lupautunut tekemään. Hoidimme kalustetuunauksia koululla kaksi päivää ja keskiviikkona pääsimme jo messuhallille rakentamaan osastoamme. Tapetoimme seinät ennen kuin ne pystytettiin ja valmistauduimme työnäytöksiin. 14 tunnin päivät kävivät tutuiksi ja kotona jatkoin vielä kirjallisten töiden tekemistä. Yllättävän hyvin sitä kuitenkin jaksoi. Ainoa asia, joka harmitti, oli se etten nähnyt Lenniä juuri ollenkaan. Toimme loppuviikosta messuille koululta tavaroita ja perjantaina saimme osaston valmiiksi jo hyvissä ajoin. Silloin paikalla oli ahkeroimassa suuri osa luokkalaisistamme, joten hommat hoituivat pikavauhtia. Perjantaina sain valmiiksi ja laminoitua portfolion messuvalmisteluista sekä koulutuksemme esittelyn ja listat kalusteista, tekijöistä ja yhteistyökumppaneista.

Alkutilanne messuhallilla:

Seinien tapetointia kaksipuoleisen teipin avulla.

Seinät ovat pystyssä!

Työnäytökseen valmistautumista.

Kalusteet melkein paikoillaan.

Pitsisabluunamaalausta:

Lauantaiaamuna messut aukesivat kävijöille klo 10 ja itse saavuimme hallille yhdeksältä. Olimme sisustusneuvontapisteellä kertomassa kiinnostuneille messuvieraille TAKK:in koulutuksista ja osastoistamme. Pääsin antamaan pienimuotoista sisustusneuvontaa ja työnäytöksiin osallistuin avustajan ominaisuudessa.
Messupäivät menivät tosi nopeasti. Olimme aikatauluttaneet homman niin, että jokainen sai pidettyä riittävästi taukoja ja kierrettyä messuille tutustumassa muihin näytteilleasettajiin. Itse bongasin paikalta ihanan sisustusliikkeen ja meninkin heti kysymään sieltä seuraavaa hajoittelupaikkaa. Aloitan Dekorossa nyt sitten lokakuussa harjoittelun.

Valmis työnäytösalue:


Valmis sisustusneuvontapiste:


Tehotiimi:

Sunnuntai-iltana olo oli haikea, mutta samalla helpottunut. Ja jotenkin tyhjä. Kaikki aika oli mennyt messuhommiin ja tuli sellainen olo, että miten sitä nyt aikansa käyttää. Onneksi kotona odotti pieniä remppaprojekteja, joten toimettomaksi ei tarvinnut ryhtyä. Maanantaina jatkui heti myös Ikea-harjoittelu.

Kyllä oli kaiken sen vaivan arvoista ja hyvä mieli jäi.
Kiitos kaikille mukana olleille!

-Emma-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!