sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Miesten kesken

Sain tilaisuuden olla Lennin kanssa kaksin Lennin viimeisenä päivänä ennen päivähoitoon siirtymistä. Se oli kuitenkin erilaista kuin viikonloppuisin – vain me kaksi. Emma oli jo lähtenyt kouluun, eikä ollut pilaamassa aamurutiineitamme, joihin kuului muun muassa kalsareissa kekkulointi.


Tein aamupuuron ja join kahvia. Aamupalan jälkeen lähdimme perhekerhoon kälyni ja veljenpoikani kanssa. Eipä siellä muita isiä näkynyt, mutta ei tuo haitannut, koska yleensä minulla on enemmän keskusteltavaa naisten kuin miesten kanssa. En seuraa urheilua, en tunne autoja. Yhteisten puheenaiheiden keksiminen miesten kanssa on aina ollut vaikeampaa.

Kerhossa Lenni oli kuin kala vedessä, leikki toisten lasten kanssa eikä arastellut missään vaiheessa. Helppohan siinä oli isän olla. Juttelin toisten äitien kanssa lapsista, ja se tuntui ah! niin luonnolliselta.
Kotona laitoin Lennin päikkäreille, mutta ei se halunnut vielä nukkua, vaikka menikin tavalliseen aikaan petiin. Isin kanssa oli kivempaa. Siinä sitten leikittiin (kalsareissa jälleen). Autot ovat Lennin mielestä se kovin juttu, ja nyt on kuvioihin tullut mukaan myös pehmomiekka. Sen käyttöä harjoiteltiin. Sitten päikkärit jo kelpasivatkin. 

Jossain vaiheessa äiti tuli koulusta, ja mummokin tuli kahville. Kauhean lyhyeltä se yhteinen aika Lennin kanssa jäi sitten lopultakin tuntumaan. Onneksi – kyllä, onneksi – Lennillä oli syntyessään halkio, eikä Emma voinut imettää. Pulloruokinnan ansiosta sain hoitaa Lenniä aivan kuten Emmakin, enkä siis vain vaihtaa niitä kuuluisia kakkavaippoja. 

Viime aikoina minun ja Lennin suhteeseen on tullut erityistä syvyyttä. Meillä on kivaa yhdessä. Välillä sitä joutuu olemaan kenkku isi, joka pukee, pesee hampaat ja komentaa. Mutta se nyt on pikkujuttu meidän molempien mielestä. En edes yritä kuvailla, miltä tuntuu, kun Lenni oppii uusia asioita, auttaa kotitöissä tai tulee halaamaan. Rakkaus on tunne, ei sille ole sanoja. 

-Santeri-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!