lauantai 11. lokakuuta 2014

Äi-i au-aa oh-a?

Lenni puhuu niin paljon, että nyt taitaa olla lähellä se hetki, kun toivoisi sen olevan vähän aikaa hiljaakin. :D
Kahden sanan lauseet on yleisimpiä, mutta välillä saadaan kuulla kolmenkin sanan yhdistelmiä.
Tänään poikanen halusi auttaa mattojen laittamisessa takaisin lattialle siivouksen jälkeen ja kun ei meinannut onnistua, niin kysyi: "Äi-i au-aa oh-a?" (äiti auttaa kohta?). Välillä Lennin puheen ymmärtäminen vaatii multa ja mieheltäkin vähän tulkintaa, mutta useimmiten ymmärretään Lenniä ihan hyvin. Asiayhteys paljastaa monien sanojen merkityksen. Lenni sairasti just elämänsä toisen korvatulehduksen ja osasi hienosti kertoa korvakivusta sanomalla "oo-a i-ee". Konsonanteista sen verran, että T, K, P, L ja R antaa odottaa itseään, mutta S-kirjain suhisee mukavasti monissa sanoissa.
Paljon on ollut juhlan aihetta viime aikoina. Mulle tuli ikää 29 vuotta (vielä ei ole ikäkriisiä, ehkä sitten vuoden kuluttua...), Lennillä oli nimipäivä, serkuilla synttäreitä ja ristiäiset.
Käytiin synttärikahveilla mun siskon luona ja Santeri teki mansikkajuustokakun.


Täti teki Lennille ehkä maailman hienoimman nimpparikortin. <3


Pikku prinsessa Isabella 5v.


Ai niin, ja tämä pikkumies täytti 1v9kk.


En päässyt meidän luokan sisustussuunnittelukilpailussa edes esittelemään suunnitelmaani asiakkaalle, mutta oppimisen kannalta suunnitelman tekeminen oli hyödyllinen kokemus. En olekaan ennen ymmärtänyt, miten paljon koneen ääressä istumista ja kirjallisia töitä sisustussuunnittelu pitää sisällään. Hyvillä mielin siis eteenpäin ja mulla onkin jo mielessä keinoja hyödyntää uutta osaamistani. Siitä ehkä jossain vaiheessa lisää
täällä bloginkin puolella. ;)


 Tämä viikonloppu rentoudutaan oman perheen kesken ja huomenna piipahdetaan mummolassa.
Ensi viikon olen kotona remppahommissa, kun laitan Lennin huoneen seinät kuntoon ja saan samalla suoritettua yhden tutkinnonosan.

-Emma-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!