sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Trendit 2016

Lähestyvän vuodenvaihteen kunniaksi asiaa vuoden 2016 trendeistä. Ne on taas jaettu neljään tyyliin, joilla on vahvat ominaispiirteet. Osa näistä trendeistä on tullut jo tänä vuonna, mutta selvästi kasvua on näkyvissä ensi vuoden puolella. Syksyn Habitaressa pääsin tutustumaan trendeihin niihin keskittyneessä Signals-näyttelyssä. Vuoden 2015 trendeistä kirjoitin täällä.

 In Between - Välissä


"Rajatiloissa tapahtuu. Muotoilun merkitys kasvaa ja kenttä laajentuu.
Mikä on taidetta, mikä muotoilua, mikä käsityöläisyyttä?"
Tyylin tunnistaa vahvoista väreistä, leikkisestä ja oivaltavasta muotoilusta, käsintehdyistä tuotteista, uuden teknologian yhdistämisestä vanhoihin käytäntöihin, yksilöllisyydestä ja poikkeavista ideoista.

Simplify - Yksinkertaista

 "Informaatio- ja tavaratulvan keskellä tulee tarve yksinkertaistaa elämää. Vähän on parempaa. Muotoilussa mennään oivallus edellä ja keskitytään olennaiseen. Sosiaalisella muotoilulla parannetaan maailmaa."
Huonekalujen monikäyttöisyys, turhan tavaran karsiminen, viherkasvit, kaupungistuminen, asuinpaikan väliaikaisuus ja maailmankansalaisuus ovat avaintermejä tässä tyylissä.

Positive Psychology - Arvosta


"Elä hetkessä. Ympäröi itsesi esteettisillä asioilla. Tee hyvää ja voi hyvin.
 Eettinen muotoilu laaja-alaistuu."
Trendiin kuuluu epätäydellisyys, väestön ikääntymisen näkyminen muotoilussa, eettisyys, elämän jäljet, rottinki, värien käyttö sekä vaikutteet eri kulttuureista.

Deep - Syvällä


"Kulttuuri kumpuaa syvältä. Muotoilu ammentaa historiasta sekä tunteista ja katsoo samalla eteenpäin. Vahva tyyli säilyy. Elämysten ja kokemusten merkitys avartuu."
Tummia intensiivisiä sävyjä, historian havinaa, taidetta, riikinkukkoja, 70-luku ja sametti, Art Deco sekä geometriset kuviot ovat tämän tyylin tunnusmerkkejä.

Positiivista kaikissa näissä trendeissä on pelkän valkoisen sisustuksen väistyminen. Aikansa kutakin. Itseänikin alkavat taas värit kiinnostaa uudella tavalla ja näistä tyyleistä lempparini on ehdottomasti (ja ehkä vähän yllättäen?) Deep. Jännä oli huomata, että violetti kaikissa sävyissään on nousemassa todella trendikkääksi väriksi, sitä näki Habitaressakin vähän joka puolella.

Mielenkiintoinen vuosi 2016 tulossa.

-Emma-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!